SYDNEY

Kokemusrikkaan Cairnsin jälkeen suunta jatkui kohti Australian Sydneytä. Vaihto Cairnsin kuumudesta Sydneyn viileään ja sateiseen ilmastoon oli allekirjoittaneelle pienimuotoinen järkytys, sillä koko reissun aikana tähän mennessä ei ollut tarvetta vielä kertaakaan vetää farkkuja saati neuletta päälle.

Meidän maja sijaitsi tällä kertaa keskellä keskustaa Campbell Streetilla Meriton Serviced apartment hotellissa, josta oli näppärä etäisyys vähän joka paikkaan. Vieressä oli mm. suhteellisen laajalle alueelle jakautunut Chinatown, isoja ostoskeskuksia, liikkeitä, putiikkeja, ravintoloita ja parin kilometrinkin päässä jo myös Sydneyn Harbour, jossa sijaitsee mm. Sydneyn kuuluisa oopperatalo ja Harbour Bridge.

IMG_4750

 

Chinatown oli oikeastaan samanlainen kuin missä tahansa muussakin isossa kaupungissa. Paljon krääsää halvalla sekä lukuisia aasialaisia ravintoloilta, jossa oli todella edullista syödä. 

Keskustasta pääsi satamaan aika kätevästi ilmaisella turistibussilla numerolla 555, joka kulki George Street pääkatua pitkin aina satamaan asti muutamassa minuutissa. Sataman alue ja sen lähiympäristö itsessään on ihan makee paikka. Oopperatalon edusta ravintoloineen oli kuvaamisen arvoinen paikka puhumattakaan Sydney Harbour Bridgesta, josta tuli räpsittyä kuva jos toinenkin. Itse Oopperatalossa sisällä ei tullut käytyä ollenkaan. Mietittiin kyllä oopperaan menemistä mutta jäi väliin tällä kertaa.

Sydney Harbour
Sydney Harbour

Sataman vieressä sijaitsee Sydneyn vanhin alue, joka kantaa nimeä The Rocks. Tämä vanha kaupunginosa tunnetaan lukuisista pubeistaan, ravintoloistaan, torimarkkinoistaan, kahviloistaan sekä muutenkin omaperäisestä tyylistään. Monet paikalliset ja turistit tulevatkin viettämään iltaansa usein tänne. Allekirjoittanut osti täältä elämänsä parasta härän kuivalihaa The Rocksin torimarkkinoilta.

The Rocks kaupunginosa
The Rocks kaupunginosa

Satamasta pääsee kätevästi lautalla myös Manleyyn, jossa me käytiin moikkaamassa mun suomalaisia kavereita Heidiä ja Iidaa. Tytöt oli muutanut juuri Sydneyyn tekemään töitä muistaakseni ainakin nyt vuodeksi. Manley on Sydneyn aurinkoinen ja nuorekas surffareiden ja nuorten suosima kaupunginosa, jonne pääsee nopeimmin lautalla. Manley muistuttaa todella paljon Cairnsin kaupunkia kaikkineen pubeineen, rafloineen, kahviloineen, biitseineen, bileineen sekä yleisesti paikkana, jossa on nuorekas meno. Manleyn biitsi on todella siisti ja kelpais ottaa aurinkoo vaikka joka päivä.

Manley Beach
Manley Beach

Me käytiin Manleyssa ollessamme myös paikallisessa reggaeyökerhossa, jossa esiintyi joku paikallinen haippi reggaehahmo. Heidi ja Iida tunsi mestaa jonkun verran ja tutustutti meitä paikallisiin illan aikana. Jengi on ystävällistä ja oli todella nastaa hengailla paikallisessa paikassa paikallisten kanssa. Ilta oli yksi Sydneyn parhaimmista illoista ja itse Manleyta jäi ikävä, sillä mä tykkäsin paikasta Cairnsin tavoin paljon. Ehkä mä olen tällanen biitsiäijä sitten.

Suomalaiset Manleyn yössä
Suomalaiset Manleyn yössä

Mieleen jäi tietysti myös kuuluisa Bondi Beach sekä rannalta alkanut Bondi to Congee – kävelyreitti. Bondi Beachille pääsi kätevästi keskustasta bussilla. Bussista ei voinut lippuja suoraan ostaa vaan ne piti ostaa kioskeista. Harmillista oli, että saavuttaessa Bondille satoi vettä kuin esterin perseestä, joten ihan heti ei päästy biitsille loikoilemaan. Bussista ulos hypättäessa mentiin sadetta pakoon aivan Bondi biitsin vieressä olevaan pieneen sympaattiseen kahvilaan, josta oli hieno näkymä biitsille. Sateen loppuessa porukka heräsi koloistaan ja yhtäkkiä tyhjänä ollut Bondi Beach oli taas täynnä auringonpalvojia ja surffareita.

Bondi Beach
Bondi Beach

Bondilta lähti Bondi to Congee – kävelyreitti, johon upposi aikaa helposti puoli päivää. Reitillä oli pituutta vajaa 7km ja maisemat oli kyllä upeat. Ihasteltiin monia hienoja taloja, joita oli rakennettu kävelyreitin varrelle kallioiden päälle. Niissä oli varmasti aamupalanäkymät kohdallaan. Reitti on varsin suosittu paikallisten keskuudessa, jotka dikkaa käydä lenkillä täällä. Reitin varrella on tehty erilaisia kuntolaitteita, joita jokainen saa käyttää. Suomessa kyseiset kuntolaitteet olisi jo laitettu ensimmäisenä päivänä paskaksi mutta ehkä täällä Sydneyssä porukka osaa arvostaa tämmöisiä asioita.

Bondi to Congee
Bondi to Congee

Mainitsemisen arvoinen paikka on myös Oxford Street. Alue on Manleyn tapaan nuorison suosima mesta, jossa on kuitenkin paljon enemmän yökerhoja, baareja, pubeja, pieniä hipsterikahviloita ja ravintoloita, gallerioita, katutaiteilijoita jne. Me syötiin Medinen kanssa ehkä meidän elämämme parhaat häränliha Ribsit eräässä afrikkalaisessa Lucky tsotsi Shebaan nimisessä ravintolassa. Ruoka oli jotain jumalallista. Satuttiin osumaan Oxford Streetille mahtavaan aikaan sillä, että Sydneyssä järjestettiin todella suuri ja tunnettu Mardi Gras Sydney kulkue, joka muistutti pitkälti jonkinlaista Pride tyylistä kulkuetta. Kulkue kulki läpi Sydneyn keskustaa, jossa Oxford street oli tärkeä osa kulkuetta. Kulkue oli melkosen näyttävä, sillä siihen osallistuneet olivat todella panostaneet omaan showhunsa. Osallistujia oli satoja, katsojia ja bailaajia kymmeniä tuhansia.

Mardi Gras karnevaalit
Mardi Gras karnevaalit

Sydneyssä on paljon nähtävää ja koettavaa. Muita näkemisen arvoisia paikkoja ovat mm. Royal Botanic Gardens, Manley Scenic Walkway, Darling Harbour alue (täällä maailman isoin leffateatteri) sekä keskusta ylipäätänsä siellä täällä.

Sydney Harbour
Sydney Harbour

Meidän hotellina toimi Meriton Serviced apartment niminen moderni huoneistohotelli, jolle annan kyllä neljä tähteä helposti. Pätevä asiakaspalvelu, hyvä sijainti (jos haluaa olla keskustassa), kuntosali ja allas, isot huoneet, missä omat pesukoneet sekä muutenkin moderni ja siisti fiilis. Voin suositella.

Hotellihuone
Hotellihuone

Sydney ei noussut aivan mun suosikeiksi mutta paikkana kuitenkin käymisen arvoinen. Sydney on Australian businesskeskus ja se näkyy katukuvassa, kun tuhannet ihmiset juoksevat kiireessä joka paikkaan puku päällä puhelin korvassa. Sydneyssä riittää tekemistä, joten tylsää siellä ei varmasti kellään ole.

Keskustaa
Keskustaa

Seuraavaksi Melbourne ja kauan odotettu roadtrip kuuluisalla Great ocean Roadilla, joka on yksi maailman upeimmista ajoreiteistä.

GALLERIA (Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi)