VIETNAM / MUI NE

VIETNAM / MUI NE

Vilkkaasta Phnom Penhistä matkattiin seuraavaksi rantalomalle Vietnamin Mui Neaan! Rantaloma! Vihdoinkin. Tätä mä olin odottanut jo vähän aikaa, että pääsisin vetämään jalat suoraksi.

Lensimme Phnom Penhistä Vietnamin Ho Chi Min Cityyn parin tunnin verran, josta jatkoimme etukäteen tilatulla taksikyydillä Mui Neaan. Puuduttava automatka HCMC:stä Mui Neaan kesti autolla yli 5 tuntia, vaikka matkaa oli vajaa 300km. Tiet ovat Vietnamissa yleisesti ottaen sen verran huonossa kunnossa, että vauhtia oli useaan otteeseen max. 40km tunnissa. Lisäksi, kun autolla kuljettiin keskellä yötä niin vauhtia piti hiljentää jo senkin vuoksi. Nimittäin minkään näköisiä katuvaloja ei ollut tuon tien varressa kertaakaan. 

Pandanus Resort nimiseen hotelliin saapuessamme kello oli jo aamuneljä. Päätimme nukkua sen 3-4 tuntia ja herätä aamiaiselle, joka oli kyllä loistava ja monipuolinen.

Resortin allasalue oli todella iso ja viihtyisä. Allasalueen ravintola oli ok, ei mikään ällistyttävä mutta kelpasi tähän hätään. Hotellin ravintolasta löytyi hyvää ruokaa hyvän palvelun kera.

Hotellin biitsi oli ok. Eihän se mikään Aruba ollut, jossa käytiin vajaa kaksi vuotta sitten mutta kyllä siellä meressä kelpasi käydä uimassa. Arubassa rannat ovat valkoisia ja pehmeällä hiekalla varustettuja, kun taas Mui Neassa hiekka oli keltaista ja vähän kovempaa. Erilaisia mutta joka tapauksessa nautittiin olostamme myös Mui Nean biitsillä.  Auringosta nautittiin paljon myös allasalueella ja sitä tulikin nautittua sen verran, että Mui Neasta pois lähtiessä väri oli vaihtunut näppärästi vähän ruskettuneesta suomalaisesta hyvin ruskettuneeksi Puerto Ricolaiseksi.

Mui Ne olo aikana kävimme myös keskustassa palloilemassa, pienillä ostoksilla sekä syömässä, jolloin tuli testattua ensimmäistä kertaa myös strutsia, käärmettä ja krokotiilia.

Mui Ne ja sen keskusta sinänsä on hyvin pieni, joten puolessa päivässä se tulikin jo nähtyä. Kävimme myös katsomassa Mui Nean kuuluisat valkoiset ja punaiset hiekkadyynit, joiden hiekalla oli hauska tepastella ja ajella mönkkäriä. Enemmän aikaa tuli vietettyä juuri resortissa altaalla ja rannalla rentoutuen, mikä Mui Neassa on oikeastaan tarkoituskin.

Mui Neassa kävi todella hauska sattuma, kun törmättiin mun setään Perttiin ja hänen vaimoonsa Margittiin. He olivat juuri lomalla Mui Neassa samaan aikaan kuin me. Hauskaksi tapahtuman teki se, että he asuvat Lahdessa viiden kilometrin säteellä meistä ja silti ei olla nähty toisiamme yli kahdeksaan vuoteen. Oli todella hauska sattuma törmätä heihin sitten juuri täällä, eri puolella maailmaa. 

Hotellina meillä oli tosiaan neljän tähden Pandanus Resort. Aamupalatarjonta oli suuri ja monipuolinen. Siitä pisteet. Huoneet oli kyllä ala-arvoiset. Buu. Todela kuluneet ja parhaat päivänsä nähneitä. Pieni remontti ei olis ollu pahitteeksi. Onneksi siellä ei tullut vietettyä aikaa juurikaan. Hotellin työntekijät olivat mukavia ja osasivat asiakaspalvelun loistavasti.  Saatiin apua aina kun kysyttiin. Hotellin pihaalue oli siisti, hyvin hoidettu ja todella viihtyisä. Miinusta  huonosta sijainnista. Pitkän matkan päässä Mui Nean ”keskustasta” missä kaikki ravintolat ja missä tapahtuu edes jotain.

Kaiken kaikkiaan Mui Ne on  rento paikka, jossa kelpaa ottaa iisiä viikon verran.  Jos kuitenkin haluaa äksöniä, tänne ei kannata tulla. Rentoutumiseen paikka kyllä sopii!

GALLERIA / Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi