CAIRNS

CAIRNS

Noin kolmen päivän Kuala Lumpuriin pikaisen tutustumisen jälkeen vihdoin koitti se kohde, jota olin odottanut tällä maailmanympärireissullamme paljon!  Australian Cairns!

IMG_4586

Odotin Cairnsia paljon, erityisesti sukellusharrastukseni aloittamista siellä. Cairns on huikea paikka ja kaikki vastasi siellä odotuksiani. Cairns on monien aussien oma sisäinen lomakohde, sillä siellä on ympäri vuoden lämmin ja hyvä ja rento meininki koko ajan. Jengi jaksaa hymyillä ja olla koko ajan iloisella päällä. Paikka on erityisesti nuorten aikuisten mieleen ja siksi Cairns onkin täynnä reppureissaajille suunnattuja hostelleja, baareja, pubeja, yökerhoja, bileitä yms. Cairns on aika pieni ja sympaattinen mesta ja siksi kaikki onkin kätevästi lyhyen kävelymatkan päässä.

Kaksi ensimmäistä päivää meni kaupunkiin tutustuessa. Peruslööpailua, safkaamista, kävelyä ja olemista. Mieleen jäi erityisesti pääkatu Cairns Esplanaden Swimming pool alue, joka on rakennettu aivan rantaan kiinni. Kelpas ottaa iisii +28 asteisessa vedessä ja hyvin hoidetussa puistossa ylipäätänsä.

IMG_4597

Medinen kanssa tuli tietysti käytyä myös vähän juhlimassa ja istuskelemassa eri mestoissa ja fiilstelemässä paikallista bailaamista. Mainitsemisen arvoisia mestoja oli mm. Gilligans, jossa oli joka ilta täynnä nuorta hyvän tuulista jengiä ympäri maailmaa. Siellä tulikin tutustuttua niin sveitsiläiseen hippiin, joka oli kiertänyt maailmaa jo ties kuinka monta vuotta, kiinalaisiin lentokoneasentajiin, brittiläisiin lääketiedeopiskelijoihin sekä kahteen Cairnsissa asuvaan puolisuomalaiseen jurriseen äijään, josta toinen ei osannut enää kuin muutaman sanan Suomea.  Toinen puhui sitä jollain hassulla aksentilla. Edellä mainittujen puolisuomalaisten  kanssa tulikin vietettyä ensimmäinen Cairns ilta lähes kokonaan. Hauskaa oli se, että nämä kundit oli myös tavanneet toisensa samana iltana ensimmäistä kertaa ja huomanneet, että kummankin isä Suomesta ja äiti Ausseista. Ja kun me vielä tultiin Medinen kanssa samaan pöytään vahingossa niin siitähän se juttu vasta lähti. Parasta oli se, että teeveestä tuli sopivasti vielä Suomen olympialätkää, jota fiilisteltiin yhdessä koko porukan voimin. Hauska ilta!

IMG_4610

Cairnsissa tuli tutustuttua mun uuteen hyvään frendiin Mikko Puuroseen, joka sattui olemaan duunireissulla Cairnsissa samaan aikaan. Mun hyvä ystävä Jussi Ridanpää, jonka ystäväpiiriin Mikko kuuluu, suositteli, että kävisin tapaa sen kaveria ja niinhän mä tein. Paljastu, että Mikkohan on huikee äijä ja sukeltamisesta dikkaava tyyppi ja sovittii, että pakko tehdä vielä yhteinen reissu, kun ensin itse opettelen ton homman. Mikolle terveiset!

Sukelluskoulu ja itse sukeltaminen oli huikea kokemus ja sen kokemuksen vuoksi sukeltamisesta tulikin mun uus rakas harrastus, jota tulen harrastamaan enemmänkin. Pro Dive Cairnsin organisaation järjestämä kurssi kesti viisi päivää, josta kaksi ensimmäistä harjoiteltiin altaalla ja kolme kokonaista päivää sitten päästiin kunnolla sukeltelemaan Great berrier reeffille, joka oli aivan älyttömän upea. Moni sanoikin, että parhaat puitteet aloittaa sukellusharrastus. Turkoosia vettä silmin kantamattomiin ja mielettömän rikas vedenalainen maailma.

IMG_4636

Vietimme kolme päivää ja kaksi yötä isolla jahdilla, jossa kaikki ruoka – ja juomapuoli oli hoidettu paremmin kuin hyvin. Sukelluskertoja tuli itselläni yhteensä peräti 13 kappaletta, jossa mukana oli niin yösukellusta, syväsukellusta yli 30 metriin sekä erilaisia harjoitteita.

IMG_2260

Sukelluksien aikana tuli treffattua varmaan satojen eri kalalajien kanssa. Hyviä bongauksia olivat myös hait, pusukalat sekä jäätävän isot kilpikonnat, jonka kanssa allekirjoittanut veti yläfemmoja.

IMG_4983

Medine halusi mieluummin snorkailla ja dikkasikin siitä pirusti. Pelkästään snorklailulla pääsi näkemään lähes kaikkia noita edellä mainuttuja vesieläimiä ja kaloja, joten Cairnsin Great barrier reef sopii loistavasti myös siis siihenkin.

IMG_2210

Jahdilla tutustuttiin kahteen huikean hauskaan ja sympaattiseen suomalaiseen maailmanmatkaajaan Lottaan ja Tainaan, joiden kanssa tuli sitten hengailtua botskissa ja vietettyä iltaakin siellä.

1964713_264853203690285_193835391_n

Meidän hotellina toimi Shangri La hotel, joka oli jees! Huoneet oli melko isoja ja muutenkin siisti ja tyylikäs. Tähtiä tosin hotelilla oli tällä kertaa viisi, joten sen pitikin olla hyvä. Huoneista oli makee näkymä merelle. Hotelli sijaitsee ihan keskustan tuntumassa ja lyhyt matka kaikkialle. Asiakaspalvelu ammattitaitoista. Voin suositella.

Cairnsiin me tullaa taatusti uudestaan vielä. Todella rento paikka ja ensimmäinen sellainen, jota jäi ikävä vaikka oli muutkin jo tähän asti koetut kohteet hienoja. Tässä Cairnsissä oli kuitenkin jotain sellaista, mikä vei allekirjoittaneen sydämen.

Cairnsista matka jatkui Sydneyhyn, jossa päästiin tutustumaan Australian pääkaupungin sykkeeseen!

Siitä ensi kerralla lisää!

GALLERIA (klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi)