KUALA LUMPUR

KUALA LUMPUR

Noin kuukauden Kambodzan ja Vietnamin jälkeen oli aika vaihtaa erilaisempaan maisemaan. Kohta olikin edessä jo kauan odotettu kokemusrikas Australia mutta sitä ennen päätimme tehdä parin päivän välistopin Malesian Kuala Lumpuriin. Lennot olisivat menneet joka tapauksessa KL:n kautta, joten tuumimme, miksei sitten jäätäisi muutamaksi päiväksi kaupunkiin.

KL on Aasian yksi menestyneimmistä kaupungeista ja taloudellisista keskuksista. Ero Vietnamin ja Kambodzan raffiin ilmeeseen olikin melko huomattava, sillä KL:ssä maisemat oli paikoin hyvinkin modernia ja porukka hyvinvoivaa. Toki sielläkin on omat sottasemmatkin huudit mutta on silti monta kerran sivistyneempi kaupunki kuin edellä mainitut maat yleisesti. Turismi tuottaa merkittävän osan kaupungin tuloista ja siksi kaupunki tunnetaankin myös shoppailuparatiisina, jossa tarjontaa tosiaan löytyy. Kaupungissa yhdistyy jotenkin kätevästi länsimaalainen ja aasilainen kulttuuri ja arkkitehtuuri. Malesian pääuskonta on Islam ja se näkyy mielenkiintoisesti katukuvassa sekä paikkojen nimissäkin.

Kovin paljoa ei kolmessa päivässä kerkeä tietysti tekemään, joten päätimme valita kolme tärkeintä: Shoppailu, KL:n kuuluisimman nähtävyyden Petronas Twin Towersin sekä ruokakulttuuriin tutustumisen. Olisihan kaupungissa ollut vaikka mitä muutakin nähtävää mutta aika ei  vaa riittänyt. Australia kutkutti jo mielessä koko ajan 😉

Ensin painettiin tietysti torneille! Petronas Twin Towers sijaitsevat keskellä kaupungin kaupallista keskittymää The Golden Trianglesia, jossa löytyy suuri ja näyttävä puisto sekä iso ostoskeskus. Korkeutta näillä kahdella mahtisonnilla oli peräti 452 metriä. Rakennuksissa on 88 kerrosta ja torneja on tosiaan kaksi, joita yhdistää niiden väliin rakennettu silta. Tornit toimivat jättisuuren öljy – ja kaasuyhtiön Petronas yhtiön päämajana. Torneihin tehdään ohjattuja vierailuja, jotka pitää netistä varata etukäteen. Kohteet on sen verran suosittuja, että paikan päältä ei useinkaan enää lippuja saaa. Ylhäältä käsin näkee cityn aika hyvin ja maisemat on aika vaikuttavia.

Kaupungissa riittää shoppailtavaa. Näyttäviä kauppakeskuksia riittää joka puolella, joten valinnan varaa kyllä on. Itse suosittelen isoa Pavillion kauppakeskusta, josta löytyy vaatebrändejä Super Drystä Armaniin sekä hyviä ruokapaikkoja. Vuittonit ja muut luksusmerkit löytyy Towerisissa sijaitsevasta Suria KLCC:sta.  Elektroniikallekin oli oma kauppakeskus Sungei Wang Plaza, josta allekirjoittanut osti Go Pro:n tulevia Australian sukellusreissuja varten. Myös pääkadut kannattaa tsekata läpi, sillä niissäkin on hyviä spotteja.

Ruoka oli hyvää vaikka ei sitä perinteistä aasialaista ollutkaan. Ruokakulttuurikin on sekoitus länteä ja aasiaa. Katumestat on täälläkin ykkösmestoja. Niissä on se fiilis ja maku, jota minä kaipaan aina reissuista. Paljon oli myös intialaisia ja thaimaalaisia ruokapaikkoja ja niissäkin tuli käytyä useasti.

Hotellina meillä toimi Park Royal Serviced Suites, joka yllätti kyllä todella positiivisesti. Yöpaikkana toimi 24 kerroksessa sijaitseva 110 neliön huoneisto, jossa oli kaksi makuuhuonetta, työhuone sekä olohuone. Ai, että mä rakastan tilaa. Asiakaspalvelu toimi moitteettomasti ja kuntosalinkin laatu miellytti. Aamupala oli vähän köyhä mutta se ei haitannut, kun kaikki muu toimi niin hyvin!

Kuala Lumpur on monelle place to be, kun kyse on  shoppailemisesta. Sinne lentää nopeasti ja sieltä pääsee joka paikkaan. Itse en jaksaisi siellä montaa päivää hengata, joten oltiin tyytyväisiä kolmen päivän stoppiin siellä.

GALLERIA. KLIKKAAMALLA KUVAA SAAT SEN SUUREMMAKSI